Alva har åkt skidor!

De senaste dagarna har det pratats mycket om att lära Alva att åka skidor (på julafton pratade jag med mina mostrar och igår blev det med Veronica), så egentligen borde jag väl inte blivit förvånad idag när en av mina vänner som vi var och hälsade på hade plockat fram sin dotters urvuxna skidor och lät Alva pröva dem?


Åker skidor
Alva åker skidor!!


Alva tyckte att det var lite svårt, men hon visade oss hur hon sett på TV att man ska göra med stavarna. Att göra likadant med skidorna som de gör där var inte lika enkelt och det blev många omkullåkningar, men hon gav sig inte förrän hon hade åkt fram och tillbaka några gånger på gårdsplanen.


När vi skulle åka hem sa vännerna att vi fick låna skidorna eftersom deras dotter ändå vuxit ur dem! LYCKA!!


Fantasin är det inget fel på!

Jag tyckte väl att det var lite väl tyst inifrån Alvas rum en ganska lång stund, men eftersom hon fick så mycket nya leksaker igår tänkte jag att hon nog höll på med dem. För en liten stund sedan kom hon springande in i vardagsrummet och ropade: MAMMA, KOM OCH TITTA!

Framför
Alva framför dockhuset - kolla så hon ställt alla stolar och satt dit dockor och Hello Kitty!

När jag kom in i hennes rum visade hon förväntansfullt mot dockhuset. Där hade hon ställt en massa stolar bredvid varandra och satt sina dockor i dem - och dessutom en massa Hello Kitty-figurer. "Åh, sa jag sitter de där allihop?". "Men mamma, jag har ju byggt en BIO! De ser på häst-TV!". Och så pekade hon på golvet bakom mig där hon ställt sina "My Little Pony-hästar".

Bion Häst-TV

Jag brast ut i skratt och kramade om henne och sa något i stil med att vad snäll hon var som visade film för sina dockor. Att hon har sådan fantasi, och dessutom verkligen gör något av den, är något jag uppskattar väldigt mycket och är stolt över.

Att jag har världens underbaraste dotter är jag HELT övertygad om!!!

Julafton 2010

I morse när vi steg upp och Alva fick se julklapparna under granen började ögonen lysa. När hon sedan öppnade, paket efter paket, strålade hon bara mer och mer. Hon fick en pysselbok, kritor, jättefina smyckespärlor, ett pussel, ett Hello Kitty-spel, hårspännen och hårsnoddar med Hello Kitty, en prinsessklänning (Åååååh vad den är VACKER, utbrast hon när hon öppnade den), en film "Toy Story 3", en Husqvarna motorsåg och en stor jeep med en båt på släp.

Alva och Olivia springer och busar hos mormor
Alva och Olivia springer och busar i mormors hus. Alvas finklänning åkte av efter ca 5 minuter

Prinsessklänning som Alva fick av sin älskade storasyster Emelie
Alva ville prova prinsessklänningen hon fick av Emelie direkt i morse


Klockan 11 kom vi till mormor och då var moster Ingela där med sin familj och moster Tina kom samtidigt som vi. En massa kakor åts, väldigt mycket bus blev det med kusinerna, sångstund då barnen iförda tomtekläder sjöng för oss vuxna och belönades både med jubel och applåder, julmat (eh, som vanligt mest prinskorv för Alvas del) och sedan Kalle Anka-tittande, innan det blev dags att dela ut julklapparna.

Julfika
Julfika


Kalle Anka-tittande
Alva myser med kusiner och moster Tina när de ser på Kalle Anka


Alva fick en otroligt stor hög även på eftermiddagen. Hon fick bland annat fem pussel (Hello Kitty, Toy Story och Bamse), magiska ritgrejer, film, en Olivia-bok, Buzz Lightyear, en tröja, ett regnställ, en talande/skrattande/gråtande docka, en borrmaskin, en prinsessklänning till, en radiostyrd bil, en HV71-träningsoverall.

Kör radiostyrd bil
Alva kör den radiostyrda bilen hon fick av morbror Robert och Jessica. En del andra julklappar syns också


Efter ytterligare lite fika packade vi bilen med alla grejer och åkte hem. När jag krånglat på för att få loss alla leksaker ur kartongerna (fattar inte varför de sätter fast dem så förbaskat väl!!) och monterat in batterier, ägnade Alva lång tid åt att prova sina nya leksaker. Hon har glittrat och tindrat och ropat och tjutit av glädje oräkneliga gånger idag och jag är så lycklig!!


Hosta och klädd julgran

Den här veckan fick Alva och jag stanna hemma två dagar eftersom Alva hade så mycket hosta och feber. I tisdags var Alva feberfri, men hostan var lika besvärlig som innan, så vi stannade hemma även att det första Alva sa på morgonen var att hon ville gå på dagis.

Det var inte mycket vi fick gjort. En promenad då hon satt inpackad på pulkan när vi gick med Pepsi. Och sedan det största för Alva - vi klädde granen.

Julgranen

Hon fick såklart klä granen bäst hon ville. Från början hängde hon alla julgranskulor på samma ställe, men när jag sa att det nog skulle bli finare om vi hängde saker överallt så var hon väldigt duktig. Hon blev till och med som en liten polis och klagade på mig om jag hängde två grejer bredvid varandra. Ler.

Vi enades om att vi hade världens finaste gran när vi var klara. Så även om inte ni andra tycker det tycker vi det - och det är väl huvudsaken?

Att åka hästsläde

Förra helgen såg jag en annons i tidningen om att det skulle vara julmarknad i Nässjö. I annonsen stod också, om man läste noga, att man kunde få åka häst och släde i Stadsparken från klockan 11.

Gissa vilka som var där och väntade en liten stund i förväg i söndags? Jajamen, Alva och jag. Och Alvas kompis Lovisa och hennes mamma Veronica. När vi hörde bjällrorna på avstånd började tjejerna att heja, ropa och skutta av glädje - och för att se hästarna över snövallarna.

Hästar

Det var bara vi och en familj som var där så vi satte oss på varsin släde. Kusken ursäktade sig lite generat med att han tyvärr måste ta 20:- per person... ett pris som var betydligt lägre än vad jag hade väntat mig och som jag alltså mer än villigt betalade.

Vi satt där på 3 lager av filtar och fällar och hörde hästarnas hovar och bjällrorna som satt fast i deras seldon. En liten tur runt Stadsparken var vad vi hade förväntat oss, men när jag trodde att de skulle svänga vänster för att åka mot startplatsen svängde de istället höger och så fick vi åka runt hela sjön istället.

Alva klappar hästarna

Alva pratade glatt, i stort sett oavbrutet, med den pratglade mannen som körde oss. Det var supermysigt att bara sitta där och njuta av färden och av barnens glädje.

Det blev ytterligare en dag vi kommer att minnas länge!

Första luciatåget!

Igår morse fick Alva stiga upp lite tidigare än vanligt. Luciafirandet på dagis var nämligen redan klockan 07.00 och då skulle ju alla barn vara ombytta och klara.

Det var det sötaste luciatåg jag har sett i hela mitt liv (men det är i och för sig första gången mitt barn har gått i ett luciatåg så det kan bero på det?) och när jag såg Alva komma in hand i hand med en liten tomtekille blev jag nästan tårögd.

Min lucia

Barnen sjöng av hjärtans lust i en kvart ungefär och ibland brast jag ut i skratt av engagemanget och den entoniga sången. Vissa barn sjöng nämligen bara med en ton och jag är så van vid Alvas sång där man utan problem hör vad det är för melodi, så jag kunde inte hålla tillbaka mitt skratt. Men det var inte elakt, utan jag tycker det är underbart med barnens glädje över musiken och att de VÅGAR ta i för kung och fosterland.

Efter uppträdandet var det fikadags för alla glada barn!
Alva sitter nöjd bland killarna (ja lucian till vänster är kille!) medan de väntar på sitt lussefika

Efteråt bjöd barnen på egenhändigt bakat lussefika och jag smet, efter att ha kramat och pussat Sveriges sötaste lucia, för att skjutsa Pepsi till Angelika och själv hinna till jobbets firande som var klockan 09:00.

Moster Tina 27 år

I söndags på eftermiddagen var vi hos Tina och Peter eftersom Tina fyllde 27 år. Dessutom fick vi kolla runt i deras nya hus i Jönköping. Alva tyckte som vanligt att det var spännande med paketen och hade nog helst öppnat dem själv :)

Paketöppning pågår
Det är spännande att se vad som finns i paketen

Roligast tyckte Alva dock att Peters brors hundvalp Alvin var. Alvin föll som en fura för Alva, och Alva blev precis lika förtjust i Alvin. De lekte med varandra, intensivt och mycket, så ibland fick vi skilja dem åt så att den lille valpen fick lugna ner sig.

Söte Alvin
Alvin spanar efter Alva som gått uppför trappan

Hur som helst så smälter ju hjärtat när man ser såna små sötisar. Och när man får klappa deras lena päls, när de pussar på en med sina små nosar. Tack och lov att de har så vassa tänder att man snabbt kommer tillbaka till verkligheten :)


Att leka i snövallar!

Alva är ganska exakt 3 och ett halvt år gammal nu och hon är överlycklig över att vi har snö. På dagis får hon åka pulka och stjärtlapp varje dag, och hemma blir det pulka eller snow-racer på helgerna i alla fall. När hon får följa med mig ut på promenader med Pepsi åker hon gärna en liten bit, men sedan vill hon bara leka i snön. Vi går ofta längs små grusvägar och hon hoppar upp på snövallarna, gör "fåtöljer", gör kullerbyttor, åker rutschkana osv, så det tar väldigt lång tid att komma till och med några få kilometer.

Lek i snödrivan
Så här ser det ut rätt ofta när vi är ute :)

Ibland känner jag irritationen bubbla upp mig när Pepsi och jag för 240:e gången måste stanna och vänta, och jag känner kylan om tårna och fingrarna, men så hör jag Alvas porlande skratt och möter hennes lysande blick - och då KAN jag inte vara arg! Tvärtom så börjar jag oftast skratta jag med *ler brett*

Alva, Pepsi och Susanne

I söndags förmiddag fick Susanne, en jobbarkompis från när jag jobbade på sjukhuset, känna på hur tålmodig man måste vara när Alva är med på promenad, och hon klarade det föredömligt *ler*


Snöskottning

Efter att vi hade ätit frukost, öppnat julkalender (såklart!!) och sett på barn-TV gick vi ut på garageuppfarten och skottade lite snö. Våra snälla grannar som vi delar uppfarten med skottar oftast medan jag är på jobbet, så på helgerna försöker jag hinna ut före dem.

Skottar snö på garageuppfarten
Alva skottar snö - med sin egen "snöskyffel"

Det blir i och för sig inte alltid så effektivt att skotta, eftersom Alva också skottar.. och lämnar av sina snöhögar lite här och var. Och oftast verkar hon tycka att det är roligare att lämna dem där det är slätt och fint än mitt i snön. Dessutom vill hon gärna åka rutschkana på snövallarna och då åker snön ner igen. Idag var Pepsi också med och hon fick gräva fram sin boll i djupsnön varje gång jag kastade den in i trädgården.

När det var toadags för Alva gick vi in och nu hänger alla våra kläder på tork - så att de är redo att användas snart igen!


Höstens favoritbilder

Ett dygn i september fick vi besök av en av mina klasskompisar från högstadiet som jag inte träffat på ungefär 20 år. Hon hade med sin man och sina två barn. Alva tyckte det var jätteroligt med två små tjejer att leka med. Och ta hand om.

Så söta tjejer
Två söta tjejer

Som alltid i vårt liv har vi varit utomhus en hel del så här kommer några bilder från olika Pepsi-promenader:

I morfars skog
I morfars skog


Med Angelika (och Dennis, mamma och Pepsi) i en fin bokskog

Abborragölen, Eksjö
Bild från promenad i Aborraviken, Eksjö

Pepsi
Pepsi i Aborraviken - jättemysigt ställe!

Underbara höstlöv
Att leka i höstlöven är alltid kul - speciellt när man får kasta dem på en skrikande mamma

Mer höstlöv
Mer höstlöv

I Lövhult med Lovisa
Med Lovisa (och mammorna och hundarna) i Lövhult

Sedan vill jag gärna visa några inomhusbilder med:


Broderar
Alva broderar

Min söta prinsessa
En söt prinsessa

Storasyster med pojkvän
Storasyster Emelie med pojkvännen Mattias

Roligaste leksaken på Vincents kalas
Roligaste leksaken på kusin Vincents 3-årskalas

Har öroninflammation men är på bättringsvägen
Har öroninflammation men är på bättringsvägen


Nya tag med bloggandet

På slutet har jag varit väldigt dålig på att uppdatera Alvas blogg, men nu ska jag försöka ta nya tag. Själv har jag fått ett otroligt roligt jobb på Smålands-Tidningen, men det tar mycket på krafterna så jag är oftast helt slut när vi har ätit middag.

Provar luciakläderna
Alva provar luciakläderna


Bakar lussekatter
Kul att baka lussekatter.... och lussedinosaurier

För Alva är det en spännande tid just nu. Hon längtar efter tomten. Det första hon säger varje morgon är: "Mamma, får jag öppna Hello Kitty-kalendern nu?" *ler* Hittills har hon fått en massa små Hello Kitty-figurer, 3 ringar och 2 broscher. Hon blir så glad när hon ser att det blir färre och färre luckor kvar, och jag minns leende min egen förväntan inför julen från när jag var liten.

Gör pepparkakshuset fint
Koncentrerad liten fröken fixar pepparkakshuset - SJÄLV!!

Vi har bakat lussekatter, monterat pepparkakshus, och hon har såklart fått hjälpa till att ta fram och bestämma var alla ljusstakar, stjärnor, tomtar och julblommor ska vara. Nu i helgen ska vi baka pepparkakor. Jag väntade lite med det eftersom de har gjort det på dagis med, och det blir roligare för henne att sprida ut det över en längre period än att göra samma sak två gånger på en vecka.

Ser på film med Melwin (favorit-Willes lillebror) som vi träffar nästan varje vecka även att de bor i stan.
Alva med bästisen Willes lillebror Melwin

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att vi har det mysigt i vintermörkret - i väntan på julen!


RSS 2.0