Kvällspromenad på naturstig

Efter jobbet igår fick jag skynda skynda för att hinna med. På mindre än en timme skulle Alva och jag hinna hem från dagis, steka korv och hinna äta upp, packa picknick-fikat, byta om, få med alla hundgrejer (och Pepsi såklart), hämta Ebba-vovven och åka till Bodafors för att träffa Veronica, Lovisa och Mikko på utsatt tid.

Går på spång
Jättekul att gå på spången över bäcken

På den promenad vi skulle ta fanns ingen möjlighet att ta med vagn och vi visste inte innan hur det skulle gå med två små tjejer som var lite trötta fram på kvällen. Skulle de orka gå fyra kilometer?

Tjejerna har bråttom iväg :)
Veronica läser på en av informationsskyltarna - tjejerna skyndar vidare :)

Allt gick över förväntan. Alva var visserligen lite gnällig bitvis, men oftast gick det att rikta hennes uppmärksamhet mot något spännande vi passerade eller hade framför oss.

Lovisa, Veronica och Alva vid Emån
Våra vänner - bredvid Emån

Som vanligt tog vi en fikapaus mitt ute i skogen - enligt tjejerna är det ju just DET som är själva syftet med att gå ut i skogen *ler* Två härliga timmar fick vi ihop och det var en helt perfekt sommarkväll!

Hela följet - förutom mig
Hela följet (utom jag) ute i skogen

På en stubbe
Bus-Alva uppe på en stubbe

Vi tjejer: Lovisa, Veronica, Alva och jag
Under fikapausen

Djurhelg

I helgen har Alva haft en riktig lyckohelg. Hon har inte bara fått klappa en massa kalvar, hon har dessutom fått klappa ett pyttelitet föl som hon ville ta med hem och flera små kattungar - som hon också ville ta med hem!

Gosar med kattunge 2
Jag vill ta hem den mamma!

Det var Angelika som tog med oss till gården där hon jobbet efter att vi hade varit i skogen med hundarna i lördags och Alva var överlycklig!!

Hästar
Hästar i hagen

Klappar ett föl
Kolla vilket litet föl!

I hagen
Pepsi, Alva och Angelika under promenaden

Gosar med kattunge
Gosar med en av kattungarna


Borås Djurpark

Onsdagen den 26:e maj var dagis stängt på grund av utbildning så Veronica och jag hade tagit föräldraledigt nästan en månad i förväg. Hundvakt var också ordnat så klockan 8 på morgonen hoppade Alva och jag in i deras bil utanför deras hus i Nässjö.

Vid första fikapausen
Tjejerna vid första fikapausen

Vi kom fram till djurparken strax efter att de öppnade och gick raka spåret till ponnyridningen och köpte ridbiljetter. MEN.. varken Alva eller Lovisa vågade rida, så vi behöll biljetten till senare på dagen. Sedan gick vi iväg mot "savannen" och fick en stund lite panik över att hamna mitt i två dagisklasser. När vi släppte förbi dem och gick i lite lugnare tempo fick vi härligt lugnt och skönt reseten av tiden i djurparken.

Giraffen äter
Alva ville mata "karaffen". Hon nådde inte - men hon fick se den på riktigt nära håll!

Giraffer
Mor och dotter?


Vi såg en massa djur och barnen tittade storögt på allt vi passerade!! Eftersom jag inte var i min bästa form tog vi god tid på oss och stannade även för att fika/äta.

Kollar på gepardungar
Tjejerna kolla på fyra små busiga gepardungar

Gått i rävtunnel...
Alva testade Rävlyan - precis som förra året vi var på djurparken

Elefanter, noshörningar, strutsar, antiloper, lejon, tigrar, en massa sorters apor, älgar, björnar och annat spännande fick vi se. Sälshowen var något som både Alva och Lovisa tittade på med stor förtjusning. Att sedan göra ett litet stopp på lekparken var efterlängtat från Alvas sida, men hennes kompis tittade mest på.

Tåg
Vi åkte även "sightseeing-tåget" runt djurparken

När vi på tjejernas begäran åkte vi sigthseeingtåget runt djurparken och sedan skulle jag lämna tillbaka ridbiljetten. Så fort det var gjort sa Alva att hon VISST ville rida och detta blev höjdpunkten på hela dagen!!

Lycka är att få rida ponny
Lyckan var total när Alva fick "jida ponny"

Rider en liten ponny Rider större ponny Lekpark Kollar storögt på en älg

En stund på lantgården där Alva fick klappa både getter och (lycka!!) kaniner var en fin avslutning på besöket.

Klappar getter
Förundrad Alva som klappar getter!


Besök av Farmor & Farfar

För drygt tre veckor opererade jag mig och då kom Alvas farmor och farfar åkande ända från Umeå och ner till oss för att hjälpa mig. Jag är oerhört tacksam för hjälpen jag fick på alla sätt och vis under dem dagar!!

Farmor, Alva och Farfar hemma i soffan
Farmor, Alva och Farfar i soffan

För Alvas del var det både roligt och spännande att ha sin Farmor och Farfar här. På grund av avståndet kan de inte träffas så ofta, men Alva var jätteglad och satte dem i sysselsättning hela tiden hon var hemma från dagis *ler*

Hoppar rep med farfar
Hoppar rep med Farfar

Det blev intensiva och roliga dagar. Förhoppningsvis träffar vi farmor och farfar igen under sommaren då vi har planerat att åka upp och hälsa på!!

Roligt med farmor och farfar
Lycklig med farmor och farfar

RSS 2.0