Livet på lantgård

Igår kväll åkte vi hem till Alvas gammelmorbror Olle och hans familj för att kolla på alla djuren på deras gård. Det var så kul att se Alvas ögon lysa sådär som bara barnögon kan!!

Hälsar på getter
Elias lyfte Alva när getterna kom för nära

Hälsar på kalv
Kalven pussar på Alvas hand


Alva fick hälsa på får, getter, kor, hästar, höns, hundar och katter. Emelie höll sig lite i bakgrunden, eftersom hon är lite rädd för svarta djur - och det fanns en del sådana.

Åker...
"Spjing fottaje" ropade Alva förtjust till Elias...

Alva var så ivrig och frågade hela tiden: "Vad finns det mer?" och "Vad är det?" och "Vad gör de?" osv :). När vi åkte hem var hon så trött att hon höll på att somna *ler*. Ännu en dag hon kommer att minnas länge!!

Sitter på en häst
Alva sitter på en häst. Elias håller i henne.. och Helena håller i hästen...

Utflykt till sjön

I lördags var det dags att ge sig ut i naturen med Veronica, Lovisa och Mikko. Ny medlem i promenadsällskapet var hunden Ebba som fick följa med eftersom hennes matte jobbade. Vi körde bilarna och parkerade dem vid en liten skogsväg och gick sedan en kilometer kanske ner till badplatsen.


Alva på bryggan

Sedan följde två timmar med tre hundar som badade och tjejer som VILLE bada. Vi kastade boll och pinnar åt hundarna, sprang på bryggan, kollade på båtarna som fanns vid stranden, det låtsasfiskades med små kvistar ett flertal gånger, det sprangs på stranden, vi fikade och hade det allmänt härligt!

Ebba, Mikko och Pepsi
Alla hundarna samlade på samma bild: Ebba, Mikko och Pepsi

Jag fick en fisk!
Jag fick en fisk, ropade Alva.. men hunden Mikko ser inte så glad ut över att bli kallad fisk...

När vi kom tillbaka till bilarna var vi alla trötta (och Alva var övertrött den stackaren!) och det var skönt att åka hem sedan och få en riktigt lugn kväll. Men något säger mig att vi kommer att gå tillbaka till badplatsen när det blir lite varmare ute...

Lovisa på bryggan
Glad Lovisa springer på bryggan

Inte åka rutschkana!
Alva lovar att hon inte ska åka rutschkana ner i vattnet...

Älskade storasyster

I måndags (för en vecka sedan) kom Alvas storasyster Emelie till oss. Tanken var att hon skulle åkt hem igår, men det blev lite trassel med resan så det blir på torsdag istället.

Lillasyster är trött
Systrarna

Emelie hämtar Alva från dagis några timmar tidigare än jag kan göra när jag jobbar så de har fått mycket tid tillsammans. Dessutom är Emelie med Alva varje morgon (eh, då sover de visserligen båda två) när jag går med Pepsi och likaså på kvällarna, så jag lever lyxliv som får gå i mitt eget tempo!!

Storasyster är trött
Promenaden blev lite för lång för Emelie som inte är lika van vid skogen som Alva är... :)

Mera storasyster..
Elias hjälper Alva att köra

I torsdags kom min kusin Elias hem till oss och efter lunchen gick vi ut i skogen ihop ett tag allihop. Pepsi fick springa och jaga bollar, vi hade fruktstund och utforskade utkanterna av en mosse. Sedan blev det lite korvgrillning här hemma och möbelflyttning som inkluderade många glada och tokiga upptåg.

Storasystern är en ponny!
Emelie är en ponny

Snurrar
Oj vad det snurrar!

Lycka är.... valpar!

Igår eftermiddag var jag och Alva och besökte en av mina jobbarkompisar för att Alva skulle få se hennes hundvalpar. De var såklart bedårande och man blir ju precis mjuk inuti när man ser och får gosa med dem.

Lycka
Lycka är - att få hålla en hundvalp alldeles själv!!

När jag såg Alvas ansikte när hon fick hålla dem, klappa dem, leka med dem... ja, det var ren lycka. Hon lyste som en sol, både av lycka och stolthet. Tänk att man kan göra henne lycklig med så enkla medel!

Lyfter en valp
Alva fick lyfta valparna alldeles själv

I valphagen
Alva med en av valparna

Jag är så tacksam för att Susanne hade sånt förtroende för mig och Alva att hon lät ett så litet barn få vara med och hantera valparna. Alva kommer nog inte att glömma den här upplevelsen i första taget!!

TVÅ valpar!
En koncentrerad Alva håller båda valparna samtidigt!

Hundmamman tycker till
Hundmamman tycker till.... :)

Idag har vi varit hemma hela dagen förutom en stund på förmiddagen då vi var vid Angelikas damm så att Pepsi fick simma en stund. Sedan var dans-Peter här några timmar och umgicks med oss. Han hade med ett nytt 25-bitars träpussel åt Alva som hon la på ett litet kick. Resten av dagen ska vi bara vara, och ladda inför nästa vecka.

Normal 3-åring som går 4 km??

Jag har nog skapat ett litet monster. Ett litet naturmonster - vilket enligt mig är ett av de bästa monster som finns *ler*

I morse upptäckte jag att det spöregnade ute och sa därför till Alva att vi nog inte skulle kunna åka på vår planerade utflykt, men då svarade hon "Kan vi visst. Bara vi inte fjyser". Det var för hennes skull jag hade tänkt ställa in, varken jag eller Pepsi bryr oss om lite regn, så när hon visade så tydligt att inte hon heller såg regnet som något hinder var det bara att köra på med planerna.

Går på spång
Jättekul att gå balansgång på alla spångarna!!

Strax före 10 parkerade vi bilen vid "Emåns Ekomuseum i Bodafors" för att utforska den 4 kilometer långa naturslingan som delvis går längs Emån. Vi traskade glatt iväg alla tre och blev längs skogsstigen upplysta av informationstavlor om vilka blommor, träd, bär, mossor och fåglar som vi kunde förvänta oss att se.

Alva tyckte det var jättespännande att gå längs ån. Sedan svängde stigen in i tallskog och delvis fick vi gå och balansera på långa spångar. Vi passerade även ett vindskydd, en myr och sedan blandskog, så det fanns mycket att upptäcka.

I skogen
Alva knatar på längs stigen

En timme och fyrtio minuter efter att vi lämnade bilen var vi tillbaka där igen. Jag kunde knappt tro det själv, men Alva hade gått 4 km på den tiden. Jag behövde inte bära henne en enda meter!!!

Gissa om jag är stolt över henne. Det är ju ändå 3 veckor kvar tills hon fyller 3 år!!!!

När vi kom hem sa hon att hon ville ha välling och så gick hon raka spåret till sängen och kröp ner. Och det var hon värd efter den insatsen hon gjorde i skogen tyckte jag!!!!

Förra helgen

Förra helgen var det kallt och ruggigt på lördagen, men vi hade stämt träff med Veronica, Lovisa och Mikko ute i Lövhult. Vi var där i nästan tre timmar. Tjejerna åkte vagn största delen av vägen och vi fikade i ett vindskydd eftersom det blåste så mycket. Kameran fick stanna i väskan hela dagen.

Alla vi...
Pepsi, mamman och Alva ute i skogen - Foto: Angelika Karlsson

På söndagen var det soligt och då åkte vi ut till vår hundvakt Angelika och gick med henne och hennes hund i skogen. Alva hittade ett berg som vi alla var tvungna att klättra upp på, vi såg tre harar och när vi hade gått klart fick hundarna bada i en stor damm. Jättemysigt var det.

Ute på ängen
Alva, Pepsi, Angelika och Ebba på väg mot dammen

Efter lunchen fick Pepsi stanna hemma medan Alva och jag åkte in till Nässjö för att träffa moster Ingela och kusinerna Olivia och Vincent på den roliga lekparken. "Jag har saknat min lekpark" sa Alva när vi kom dit - det var ju första gången i år som vi var där.

Busunge
En busunge i rutschkanan

Efter en och en halv timmes busande var både Alva och Vincent helt slut så då var det bara att åka hem. Men roligt var det - både att vara på lekparken och att vara med kusinerna!

Full fart!
Full fart - hela tiden! Inte undra på att man blir trött!!


RSS 2.0