Glad midsommar!

Glad midsommar önskar Alva och mamman. Vädret är grått och det regnade lite när vi var ute 1,5 timme och plockade blommor och smultron, men vi ska snart iväg in till Nässjö på midsommarfirande ändå!!

Midsommar 2011
Glad midsommar!!

Älskade studsmatta

Alvas mest älskade leksak är hennes studsmatta. Och inte nog med att hon själv älskar den, grannarnas barn gillar den med, även de som har egna studsmattor. Här kommer några bilder från 1 juni.

Studsmattan

Studsmattan

Alva 4 år!

Lördagen den 28.e maj fyllde Alva fyra år. På morgonen fick hon en massa paket i sängen, från mig, farmor och farfar och alla kusinerna uppe i Norrland och storasyster Emelie. Många paket blev det.

Sedan fick hon hjälpa mig med tårtan. Mormor hade gjort bottnarna, men Alva hade önskat rosa grädde och hallon (vilket visade sig dagen innan INTE var riktiga hallon utan "kalléhallon") så hon fick hjälpa till med vispandet och att säga till när det var rätt rosa färg på grädden.

Rosa tårta
Alva och den prinsessiga rosa tårtan

Klockan 13 kom Lovisa och fyra kompisar från dagis: Linus, Tindra, Wille och Tess. Kalaset var planerat att pågå i två timmar, men de flesta var kvar nästan tre timmar, och på slutet var vi fler vuxna än barn här.

Paketöppning
Barnen tittar på när Alva öppnar presenterna (utom Linus som inte hade det tålamodet)

Det var ett lyckat kalas och alla föräldrar kom till mig och sa att X (namnet på deras barn) hade pratat mycket om Alva och att vi måste se till att träffas och låta barnen leka. Så jag tror att Alva är rätt populär på dagis, och det känns jättekul.

Kalaset bestod av lek i Alvas rum och i gillestugan, tacogratäng, lek igen, tårta/glass, utelek och skattjakt (eh, godispåsejakt). Kalaset gick i prinsesstema så självklart var det prinsessor utanpå påsen och på tatueringarna som låg däri tillsammans med diverse gott.

Alva var jättenöjd med kalaset, men det hon gillade mest var att jag hade hängt upp ballonger överallt!! Telefonsamtal fick hon också en massa, så till slut orkade hon knappt komma till telefonen. Tala om populär 4-åring! Min underbara lilla tjej.. har redan blivit 4 år!


Långhåriga kossor

Den 22:a maj åkte vi ut till Lars-Göran (gammelmoster Kerstins pojkvän) för att gå en promenad med honom. Innan vi kom iväg till skogen gick han och Alva in i kohagen och hon fick äntligen klappa hans långhåriga kossor!

Klappa kossor
Alva och Lars-Göran ska klappa kossorna

Efter att de tillbringat en stund i hagen tog vi med oss Pepsi och blev guidade av Lars-Göran. Vi gick i skogarna där jag är uppvuxen, men hmmm, av någon anledning ser inte skogen likadan ut som för 25 år sedan, ler. Vi hittade en jättefin glänta som var helt perfekt att stanna och fika i.

Paus
Paus för lite fika

Vi var ute i nästan två timmar och både Alva och Pepsi var helt slut när vi kom hem!

Sommarkänsla
Somrig bild!


Pappa-dagar

Alva åker cab med pappaI mitten av maj kom pappa Örjan och hälsade på några dagar.

De var ute och åkte i hans snygga, gula bil utan tak (Alva tjatar hela tiden om att hon tycker att vi inte ska ha något tak heller!), var på bio och såg på Rio, och så fick Alva en ny, stor cykel, hela 16".

12"-cykeln har vi sålt nu och Alva tycker det är lite läskigt att cykla på en så stor cykel. Men innan sommaren är slut så.. :)

Fin är den i alla fall och hon är jättestolt över den!

Pappa och Alva är ute och testar nya cykeln


RSS 2.0