Barnvaktsmoster

Idag var det en lite speciell dag, för mamman skulle iväg på bio på kvällen, så då skulle moster Josse komma hem till oss. Dessutom hade vi planerat in en skogspromenad med Veronica, Lovisa och Micko, men det blev för tajt schema, så vi fick tyvärr skjuta upp det till nästa helg. Mamman anlitar inte barnvakt så jätteofta (var över 7 veckor senast), så hon blir lite hispig/stressad innan hon ska iväg :)

Men lite fick vi gjort ändå. Till exempel så gick vi länge med Pepsi på förmiddagen efter att vi hade myst i soffan och läst en massa böcker. När vi kom in från promenaden lagade vi lunch och byggde med tågbanan innan Alva fick sin veckopeng och vi åkte för att köpa lördagsgodis (hon får köpa för sina egna pengar som hon har i sin egen lilla plånbok).

Pärlplatta
Alva sätter dit Maxi-pärlorna på pärlplattan. Hon väljer noggrant vilken färg som ska sitta var. Hon vill nämligen att färgerna ska ha "kompisar" = ha en av samma färg bredvid sig.

Tillbaka här hemma blev det en massa dansande och sjungande, lite pärlplattebyggande (inte de vanliga plastpärlorna utan en lite större variant som heter "Maxi" men är av samma märke), mer tågkörande och så lite diskning och middagslagning. När Moster Josse kom hit strax efter halv fem hade Alva ungefär tusen saker hon ville visa Josse och göra tillsammans med henne, så det var inte svårt för henne att låta mig åka iväg. Jag och Camilla åkte in till Jönköping och såg filmen Fame. Filmen var väl inte så speciell, men den var charmig och det var mycket musik. Dessutom fick ju Camilla och jag rejäla pratstunder i bilen, så det var en jätteskön kväll för mig. Alva hade somnat före halv åtta - helt lycklig (och utmattad av!) att Josse ägnade henne så mycket uppmärksamhet! Tack för hjälpen syster, och tack för sällskapet Camilla!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0