Super-uppdatering 2

Här kommer fortsättningen av min uppdatering av vad vi gjort i sommar:

Med Pepsi
Med Pepsi igår eftermiddag

2010-07-02 - Emå-promenad med Angelika

Redan klockan 9 stannade en bil utanför vårt hus och plockade upp både mig, Alva och vovven Pepsi. Målet för vår biltur var bara några kilometer och vid Emåns Ekomuseum i Bodafors hopapde vi ur bilen. Förutom vår familj var det vår hundvakt Angelika, hennes mamma och såklart hennes hund.

Går på spång
Alva går på en spång bredvid Emån. Angelika och Ebba i bakgrunden.

Solen sken, naturen var lika underbart skiftande som vanligt och vi fick en sån härlig promenad. Alva gick stolt i täten och visade vägen - hon har ju gått de 4 kilometrarna två gånger tidigare och visste precis vart vi skulle, vilka broar vi skulle gå över och så vidare. Dessutom var hon klart snabbast på alla spångar.

Fin-Pepsi
Vår fin-Pepsi

Väntar på skjuts
Alva väntar på skjuts :)

Efter två timmar blev vi avsläppta utanför huset, glada men lite hungriga och trötta. En helt underbar förmiddag var det!

2010-06-29 - Grillkväll vid sjön

Vi bestämde med Angelika att vi skulle åka och grilla vid sjön på kvällen. Med oss var även hennes mamma Anette och kompisen Johan. En massa bad för både människor och hundar blev det, och såklart god mat!

Alva, Angelika, Pepsi och Ebba vid sjön
Mysigt vid sjön

Grillning pågår
Grillning pågår....

Glada tjejer
Två glada tjejer

2010-06-27 - Danskompis med familj hälsade på

Förra våren gick jag en danskurs en helg medan pappa Örjan var här hos Alva. Min danspartner på den kursen, Håkan, svängde förbi här efter att han och hans barn hade varit och firat midsommar lite längre ner i Småland. Vi åt lunch ihop, var och badade och hann även med lite fika innan de åkte hem mot Linköpingstrakten. Både barn och vuxna hade en trevlig dag!

Vid sjön igen
Alva, Håkan, Molly och Martin

Martin hjälper Alva att rida sjödrake :)
Martin hjälper Alva att rida sjödrake :)

2010-06-26 - Blåsig badtur

Ibland får man ignorera vädret. Vill man bada får man göra det även om det råkar blåsa stora vågor på sjön :)

Blåsigt värre
Blåsigt - men roligt!

2010-06-25 - Midsommarafton

På midsommarafton åkte vi hem till Ingela, Johan, Olivia och Vincent där även Karlsson var med och firade. Pepsi fick vara hemma hos Josse under tiden och sedan åka med henne ut till kolonilotten. Efter en god lunch och lite lek för barnen åkte vi till Hembygdsparken där det blev dans runt stången, fika och lek.

På väg mot hembygdsparken
Olivia, jag och Alva på väg mot Hembygdsparken i Nässjö

Dans runt stången
Dans runt stången

Efter det traditionella firandet åkte vi till Josse och Robbans kolonilott där de (och hundarna) väntade med grillen igång. Goda hamburgare blev vi bjudna på där och sedan ägnade Josse och Alva en massa tid åt att undersöka den stora trädgården och vattna där det behövdes.

Sockerkaka
Josse och Alva äter sockerkaka efter allt trädgårdsarbete

När vi var på väg hem ringde Angelika som ville att vi skulle komma dit en sväng, så det blev grillat en gång till. Mycket trevlig midsommar!

2010-06-22 - Midsommarfest på dagis

Denna kväll var det midsommarfest på dagis. Barnen fick hjälpa till att klä stången och sedan var alla (utom några pappor) med och dansade. Varje familj grillade för sig (Alva och jag var enda familjen med bara EN förälder!!) och sedan sjöng barnen sånger med liv och lust :). Till slut bjöds vi på smaskig jordgubbstårta. Det var kul att träffa alla föräldrar och barn, men roligast var att få se och höra dem sjunga!

Alla barnen
Alla barnen

Alva applåderar
Alva applåderar :)

 2010-06-17 - Årets första utomhusbad

Ända sedan Pepsi fick börja bada ute i maj tjatade Alva om att också få bada. Gissa om hon var lycklig när det äntligen blev dags? Efter badet grillade vi med Angelika och Johan.

På väg till bad
Så här lycklig var hon i bilen på väg till badet

Kul att bada
Och hon verkade rätt lycklig när hon badade med

Låtsasfiskar
Låtsasfiskar från bryggan (jättekul!!) medan Angelika vaktar

2010-06-06 - Alvas 3-årskalas

För första gången fick Alva bjuda hem barn från dagis på kalas. Hon hade valt ut sina kusiner, en tjej från gamla dagiset, bästisen Lovisa och tre barn från nya dagiset. Fyra av barnen kom och det blev några väldigt intensiva timmar när de fem barnen lekte. Vi tre mammor som var med hade mer än fullt upp. Men huvudsaken är att barnen hade kul och att det blev ett lyckat kalas! Gott fika, en massa lekar (spelade spel, hoppade studsmatta, var i "lekstugan" mm) och såklart till slut godispåsarna som barnen fick leta efter.

Hoppar studsmatta
Studsmattehoppning

Paketöppning
Paketöppning ute på gräsmattan

Nästan alla barnen
Nästan alla barnen - inne i prinsesstältet

2010-06-05 - Elias studentfirande

På eftermiddagen den 5:e juni var jag och Alva och firade min yngste kusin Elias när han tog studenten. Som present hade jag gjort ett fotokollage med bilder av honom och oss (mig, Alva, Pepsi och Emelie) när vi gjort saker ihop och skickat in för framkallning i lite större format. Han blev jätteglad och sa att han ska sätta den på sin sovrumsvägg.

Ger present
Alva lämnar fram presenten

Försöker öppna
Och försöker hjälpa till att öppna den med...

Han är en underbar person och det märktes också på antalet personer som kom för att fira honom. Många släktingar, men även en del grannar och andra vänner. Även att det var så mycket folk där ägnade han väldigt mycket tid åt mig och Alva och vi hann prata och busa en hel del.

Med Elias
Med självaste "jubilaren"

Alla 3
Alva, mamma och Elias

Övrig tid pratade jag en massa med hans kompisar och de fick mig att skratta gång på gång. Det är verkligen uppfriskande att umgås med folk som är hälften så gamla som man själv *ler*

Gungar med min kusin Simon
Gungar med mammas kusin Simon

Gullungen
Gullungen själv

Alva stal såklart uppmärksamhet från alla och fick de flesta av gästerna att gunga henne, följa med henne osv. Hon är minst lika social som jag och gillar att vara medelpunkten för folks uppmärksamhet :)

2010-05-27 - Släkten firar födelsedagen en dag för tidigt

Mormor, moster Ingela och hennes familj kom och hälsade på för att fira Alvas 3-årsdagen kvällen före själva högtidsdagen. Pappa Örjan var också med. Alva fick en massa presenter, både från släktingarna i Småland och dem i norr, bland annat en cykel och en cykelhjälm med Hello Kitty. På födelsedagen fick hon även ett dockhus och en studsmatta. Undrar vad man ska hitta på till ett annat år....! Alva var glad och uppspelt och glad över alla presenter, all uppmärksamhet och över "kaléhallonen" på tårtan :)

Alva fick en cykel!
Alva fick en cykel

Cykeln provas
... och den måste man ju pröva direkt!! Även att det regnade.


Super-uppdatering

Här kommer en rejäl uppdatering:

2010-07-21 - Utflykt till Eksjöhovgårds slottsruin i Sävsjö

Alva fick med sig både mamma, Pepsi, Angelika, hunden Ebba, Veronica och Lovisa på en utflykt till Sävjsö. Vi tittade på slottsruinen, gick runt sjön, fikade, lät hundarna bada på ett ställe och tjejerna på ett annat ställe. Tre härliga timmar!

Eksjöhovgårds slottsruin, Sävsjö
Eksjöhovgårds slottsruin, Sävsjö

Alva i ett slottsfönster
Alva i ett av fönstren

Med Angelika och hundarna
Med hundarna och Angelika

Fika längs promenadslingan runt sjön
Fikapaus längs promenadslingan medan hundarna badar i sjön

Badar med slottet i bakgrunden
Badar med slottet i bakgrunden

2010-07-20 - Skurugata/Skuruhatt utanför Eksjö

På denna utflykt var det vi, Angelika, Ebba och Johan. Att gå i Skurugata var lite väl tufft för Alva, men när Johan hjälpte till och bar henne på de allra brantaste partierna löste det sig. När vi kom upp till toppen, där hon kände igen sig eftersom vi varit där flera gånger, blev hon jättelycklig och hon upprepade flera gånger när vi åkte hem hur roligt det hade varit!

Alla utom mamman vid Skurugata
Alla (utom mamman) i Skurugata

Alva med Johan. Ser hon ut att trivas eller?
Alva med Johan. Ser hon ut att trivas eller?

Mamma och Alva på Skuruhatt
Mamma och Alva uppe på Skkuruhatt

2010-07-19 - Hos Mormor i Eksjö

Vi åkte hem till mormor. Lekte, åkte till campingen och matade får. Tittade på fontäner och minigolfbanor. Åt sedan lunch hemma hos mormor. Alva hade superskoj. Och mormor med tror jag :)

2010-07-19 - Lekparkslek i Eksjö

Alva och jag åkte till en av lekparkerna i Eksjö. Efter en stund kom även Johan och sedan också Angelika. Jag var helt slut efter att ha lekt med Alva själv, så det var tacksamt med en lektant och en lekfarbror som dök upp *ler*

Johan är lekfarbror
Johan var lekfarbor - och alla barnen uppskattade det såklart!

2010-07-15 - Bad med kusinerna

Ingela föreslog att vi skulle bada våra barn och hundar tillsammans och det nappade jag på. Det blev en härlig förmiddag med fika, bad med 3 barn och 3 hundar och sedan lunch ihop!

Kusinbad
Alva simmar med kusinerna i bakgrunden

2010-07-14 - Stadsparken i Jönköping med gammelmoster Gunnel

Tyvärr missade Alva och jag hennes gammelmoster Gunnels 50-årsfest eftersom vi själva hade långväga besök den dagen. Det tog vi igen genom att träffas i Stadsparken i Jönköping. Gunnel hade med gott fika och god lunch. Vi såg på hjortar, får och ponnys. Alva lekte i lekparken. Och vi undersökte ett gammalt hus där en kille i tidsenliga kläder berättade om de gamla sakerna som fanns i huset och hur man levde förr i tiden. Jättespännande för en 3-åring som älskar att ställa frågor om allt :) Fem timmar var vi i parken - sedan somnade Alva i bilen innan vi ens hade hunnit ut ur Jönköping.

Gunnel, Alva och mamma njuter av utsikten över Vättern under fikastunden
Vi fikar och ser ut över Vättern. Gunnel, Alva och mamma

Det gamla huset
Det gamla huset

Här kunde man lägga bäbisarna
Här kunde man lägga sina bäbisar....

Man bäddade med halm
Titta, man bäddade med halm, gräs!

De eldar!
De eldar... titta!

Såååå kul att köra minibil
Roligast: Att få köra minibil! Det kostade en veckopeng.... och mamma betalade TRE gånger!

2010-07-12 - Efterlängtat återseende

Kenta som vi träffade väldigt ofta precis innan vi flyttade ner till Småland har faktiskt själv hamnat lite längre söderut än när han, som på den tiden, bodde i Hudiksvall. Nu bor han i Linköping. Han och hans sambo Annette kom och hälsade på oss på eftermiddagen. Pepsi var överlycklig och Alva med, över att få träffa Kenta igen. Vi åt middag ihop och sedan fick både Kenta och Annette leka med Alva - hela tiden!! På kvällen fick Alva sova hos sina kusiner och jag följer med gästerna och dansade.

Med Kenta
Alva och Kenta leker - på studsmattan

2010-07-10 - En pappadag på Öland

Pappa Örjan var på Öland och dansade, och den här dagen åkte vi över dit och hälsade på. Att åka över Ölandsbron var jättespännande, liksom att se väderkvarna och alla fåren. Men bäst av allt var att få bada i poolen på campingen. Och i havet. Dessutom hann vi med att göra en liten utflykt alla 3 tillsammans innan de fick några timmar på tu man hand.

Pappa lagar frukost
Pappa lagar frukost

Åker på pappas axlar
Åker på pappas axlar

Tittar på kameler
Kollar på kameler

Klappar killingar
Klappar killingar (och hade även klappat en massa kaniner)

2010-07-06 - Kvällsutflykt till "Torpet"

Johan tog en kväll med oss till Torpet som ligger där han brukar jaga. Det var ett jättemysigt ställe där både Alva och Pepsi sprang runt en massa. Vi kollade inuti huset och sedan åt vi pastasallad utanför. En mysig och rolig kväll.

Leker med Pepsi
Alva och Pepsi leker utanför "Torpet"

PS. Fler mastodontuppdateringar kommer inom kort DS.


RSS 2.0