Underbart om kärlek

När jag hämtade Alva på dagis igår kom hon springande med ett jättefint pärlhalsband som hon hängde om halsen på mig. "Det har jag gjort till dig mamma. Jag gjorde det så du ska bli glad! Du kan ha det när du dansar." När hon sa det blev det en stor klump i bröstet och jag log brett genom tårarna och kramade om henne hårt.

I morse var hon lite rastlös och jag behövde fixa lite här hemma så jag tog fram en av lådorna hon fick i julklapp med glittriga pärlor. Då sa hon att hon ville göra ett halsband till sin docka Matilda. Jag klippte till en lämplig bit av gummibandsgtråd och knöt fast en pärla i änden så att hon kunde börja. När den var klar upptäckte vi att halsbandet inte gick att ta över dockans huvud men passade perfekt som armband till Alva själv.

Med dockan Matilda
Dockan Matilda och Alva i bilen idag - när de bytt mössor med varandra! (Mobilbild)

Sedan gjorde hon ett armband till som hon skulle ge till Wille. Det blev så fint att hon trodde att han skulle bli kär i henne när han fick det. Han blev jätteglad sedan och hade på sig det hela tiden vi var där och visade för oss vuxna hela tiden hur fint och glittrigt det var *ler* Kär är han nog i henne, men inte på grund av armbandet. De har ju tyckt om varandra väldigt mycket i över ett och ett halvt år nu, de där två små!

Prinsessa på fika

Eftersom morbror Robert var i Norge och jobbade på sin födelsedag åkte vi dit den 8:e januari istället. När jag frågade Alva vad hon ville ha på sig på kalaset sa hon att hon ville vara prinsessa. Givetvis trodde jag att hon menade att hon ville ha klänning, men hon menade ordagrant PRINSESSA, och hon valde både klänning och tiara *ler*

Moster Tina och prinsessan
Moster Tina och Prinsessan

Fika, bus med kusinerna (IGEN, tredje gången på samma vecka!), gos med mostrarnas hundar och våldsamt bus med födelsedagsmorbrorn som hade tre syskonbarn hängande på/efter sig hela tiden.

Kusiner och hundar
Barnen och hundarna. Bara Pepsi som stannade hemma.


Trettondagsfika hos Elias

Det är ingen hemlighet att mammas kusin Elias är en av Alvas favoritmänniskor så när han skickade SMS och frågade om vi ville komma på trettondagsfika hemma hos hans föräldrar var det inte mycket att fundera över. Även att vi skulle upp tidigt för dagis och jobb dagen efter. Innan alla andra kom hann vi ta en promenad med Elias och Pepsi (Alva åkte pulka).

Visst syns det att de gillar varandra?
Visst ser man att de trivs ihop? :)

Moster Ingela med familj, Mormor, flera av mammas mostrar, morbröder och kusiner var där, liksom en del av mormors kusiner. Här nöjde man sig inte med 7 sorters kakor, utan det var hela 13 sorters hembakade kakor. Dock var det ingen av dem som föll Alva i smaken och Elias mamma såg lite förvånad ut när Alva ratade godsak på godsak. Däremot blev hon överlycklig när hon blev erbjuden en clementin *ler*

Tre goa kusiner
Alva med kusinerna Olivia och Vincent

När vi åkte hem sa Alva: "Vad många vi känner!! Nästan alla var ju där!"


Nyårsafton hos Morfar

På nyårsaftonen åkte vi ut till Morfar. Tanken var att vi skulle åka lite skidor, både Alva och jag och så blev det. I två omgångar åkte Alva runt på morfars gård med skidorna. Jättebra gick det inte, men hon kämpade på. När Morfar var i stan och handlade lite såg vi hans spark och jag tänkte att vi skulle ta en liten provtur med den. Jag har nog inte kört spark sedan jag flyttade hemifrån, och Alva har aldrig åkt.

Alva och Pepsi utanför Morfars hus
Så här fint bor Morfar!

Klättrar i snön
Klättrar i snön - bra med stavar!

Vi la på fårskinnet och så fick Alva sätta sig, hålla fast sig och så bar det av ut på de ogrusade småvägarna. Pepsi fick "galoppera" för att hinna med oss och hon var nog helt chockad över att behöva springa så fort för att hinna med oss. Alva tyckte det var jättekul och hon fick faktiskt åka spark en gång till senare på dagen då jag åkte längdskidor bredvid. Morfar åkte också skidor.. fast mycket snabbare än vi :)

Alva kör spark i skogen
Medan jag fotade fick Alva testa att sparka. Pepsi bär pinnar som vanligt!

Lite mat fick vi hos Morfar med och det var en jättefin dag. Själva nyårsfirandet ägnade vi oss åt bara jag, Alva och Pepsi på kvällen. Alva somnade i vanlig tid och Pepsi brydde sig inte om att det smälldes en massa fyrverkerier på gatan alldeles här utanför. Det var en jättebra nyårsafton, och jag tror att Alva hade hur kul som helst.

Underbart!

RSS 2.0