Trädgårdsdag

Idag har vi haft fint väder i stort sett hela dagen, men det har ändå varit kallt och lite blåsigt. Framåt kvällen började det regna, men vi hann med en hel massa utomhus innan dess.

Jag klippte ena häcken (och Alva hjälpte till att bära bort kvistar), putsade fönster utvändigt och sist men inte minst monterade en grillvagn. Stora delar av dagen lekta Alva med grannpojken Jim och det var frisbee, fotboll, dockor och såklart studsmattelek på deras schema.

Hoppkompis
Alva och Jim verkar aldrig bli trötta på att studsa!! (förresten, kolla vad grönt det är!!)

Att få ihop den där grillvagnen som det var tänkt var inte så enkelt. Nästan två timmar tog det mig, och barnen kom fram och tittade nyfiket på då och då. De fick hjälpa mig att skruva i en del skruvar så de fick känna sig lite delaktiga också.

Grillvagn
Grillvagnen är klar - är det någon som verkar glad över det eller??

Lagom till det att regnet kom hade jag blivit klar och tänt grillen. Men har jag lovat hamburgare så har jag, så vi satt i uterummet, med infravärmen på, och åt våra grillade hamburgare. Mysigt värre var det. Eftersom vi varit ute nästan hela dagen var Alva väldigt trött och somnade nybadad i soffan medan jag bytte lakan i hennes säng. Så ikväll blev det ingen sagoläsning. Tur att hon hade en rolig dag i alla fall!


Påskhelgsrapport

Långfredagen - cykeltur på över tre timmar

Strax före klockan nio hade jag packat min rejäla Fjällrävenryggsäck med lite utflyktsproviant: Mackor, yoghurt, kokta ägg, köttbullar, prinskorv, äpplen, bananer, juice, servetter, en liten filt och lite extrakläder att ta på om vi skulle stanna till. Alva fick ta sin cykel och Pepsi och jag gick.

Cyklar
Alva cyklade 8 km! Bra att det finns putta-på-pinne på cykeln!

Åtta kilometer är rundan jag hade tänkt att vi skulle ta, men under tiden vi var ute fick jag lust att pröva en ännu mindre grusväg som jag hört skulle gå till en sjö. När vi svängde in på den vägen fick Alva parkera sin cykel och så gick vi ner till vattnet.

Pepsi fick simma efter sin boll, hoppa och plaska, leta efter små köttbullsbitar på land (som Alva spred ut för att Pepsi skulle få jobba lite) och så fikade vi såklart.

Hopp från brygga
Pepsi dyker i för att simma ut till bollen vi just kastat

När vi kom tillbaka till cyklarna undrade jag i mitt stilla sinne hur vi skulle ta oss hem, för det var ungefär fyra kilometer kvar. Och visst fick jag putta på cykeln en hel del, men Alva satt på den hela vägen. Om man räknar in både när hon cyklade själv, när hon satt på cykeln men jag puttade och när hon gick ner till sjön, så tog hon sig över en mil!! Det är väl inte illa? Det är ju en dryg månad tills hon fyller fyra!!

Under hela promenaden var det soldis, vilket gjorde att det var lagom varmt och inte heller för ljust. Underbar start på dagen!!


Påskafton - utflykt till morbror Robert

På påskafton ringde vi till morbror Robert och frågade vad han skulle göra, och eftersom han var ensam hemma då hans sambo Jessica jobbade bestämde vi att vi skulle åka dit.

På bryggan
På bryggan - mamma äter vindruvor och Alva "fiskar", men utan lina

Alva och jag stannade i stan på väg dit och köpte med oss lite wienerbröd och frukt som vi tog med till skogen. Morbror Robert, en av hans väninnor, Alva, jag och så Pepsi och Mocca, gick ner till ån och var ute i nästan två timmar. Allt var jättemysigt och härligt!!

I trädgården

Tyvärr bråkade hundarna när vi kom tillbaka hem, men det är en annan historia

Påskdagen -  liten släktträff

I söndags hade vi lika härligt underbart soligt väder som det var här hela påskhelgen. Förmiddagen tillbringde vi utomhus då Alva fick cykla igen och Pepsi fick en rejäl promenad.

Klockan 14 var vi bjudna på lite påskmat hemma hos Alvas gammelmoster Kerstin. Där träffade vi moster Tina, mormor, två gammelmostrar och två gammelmorbröder med familjer. Tre av mammas kusiner och deras respektive var också där.

Påskbord
Vid bordet

En massa påskmat blev det och sedan hemgjord glass, ostkaka, grädde, påskgodis, kakor...

Eftersom Alva var enda barnet fick hon mycket uppmärksamhet och hon visste hur hon skulle utnyttja det. Hon fick med sig än den ena, än den andra vuxne ut för att underhålla henne.

Utelek med Tina
Utelek - här med moster Tina

Tre timmar orkade hon med innan vi åkte hem. På släktträffen fick hon ett jättestort påskägg av Tina (lika stort som hon fått av mig dagen innan) med en söt rosa klänning, precis Alvas stil. I ägget från mig (eh.. påskharen menar jag, han hade ju lämnat en karta) fanns en såpbubblepistol och en stor flaska med såpbubblor.


Annandag påsk - bästa dagen på hela helgen

Annandag påsk blev i mitt tycke den bästa dagen på hela helgen. Redan vid 9 tog vi bilen och åkte till skogen bredvid huset vi hyrde innan vi flyttade hit.

Där mötte vi Veronica och Lovisa, men hunden Mikko orkade inte - han har blivit 14 år nu. Vi hade såklart med oss fika och det tog bara en halvtimme innan tjejerna ville att vi skulle ha picnic *ler*

Vid vattnet

Pepsi fick simma och bada igen, något hon gjorde varenda dag hela påskhelgen. Vi kastade boll till henne och Alva ville gärna hjälpa till med det.

När vi hade fikat fortsatte vi på skogsvägen bredvid sjön och gick på liten upptäcksfärd. Det var helt underbart att vara ute så länge, två och en halv timmar, med våra vänner. Senast vi träffade dem var i oktober/november, men nu ska det bli lite oftare, nu när värmen är här igen.

Glader igen

Det är få saker som får mig att må så bra som att vara utomhus!!!


Härligt pladder!

Idag när vi satt i bilen började Alva prata om Rosenlundsbadet som vi ska besöka för första gången på tisdag, och vågmaskinen som jag har berättat finns där. Ungefär så här lät det då:

Glader

När vågorna kommer så drunkar jag. Men då räcker jag upp min lilla hand så du kan se den. Eller du kan se mina naglar. Med fina lila nagellack. Och då får du dyka ner och ta tag i min lilla hand. Och rädda mig. Fast gillar du att dyka? Jag kan inte dyka, men man gör så här (så förde hon ihop händerna och visade). Som en simhoppare. Är simhoppare bara killar? Dom dyker hur bra som helst. Dom drunkar inte. Men du räddar väl mig mamma? (här hann jag klämma in ett snabbt ”såklart” innan hon fortsatte sin monolog på liknande sätt).

Är det inte härligt??? :)

Världens sötaste påskkärring

Hur många 3-4-åringar strålar som små solar när deras föräldrar väcker dem klockan 6 på morgonen? Hmm, Alva gör det i alla fall inte, vanliga dagar, men idag när hon vaknade sa jag till henne att det var påsk och att hon skulle få vara påskkärring om hon ville. Hon satte sig raklång i sängen och sa till mig att jag måste måla hennes kinder, så det var bara för mig att hämta alla saker som jag plockade fram redan igår kväll.

Påskkärring
Prinsessan förvandlad till påskkärring för en dag :)

Luciaklänning, tunna leggings att ha under, långt förkläde och en matchande sjalett. Och såklart påsksminket vi hade köpt på Willys. Förra året vågade hon inte klä ut sig, men nu engagerade hon sig och ställde en massa frågor medan vi hjälptes åt att få på de ovanliga lekkläderna. Att måla hennes kinder röda och så måla fräknar var inte heller något problem.

  
Fint påskpynt som Alva gjort på dagis

När hon såg sig själv i spegeln lyste hennes ögon av lycka och hon traskade lyckligt bredvid mig och Pepsi till dagis. Världens sötaste påskkärring var hon idag.. tycker jag i alla fall!!

Härligt solig dag

Idag har vi haft tur med vädret så att vi har kunnat vara ute i stort sett hela dagen. Jag är glad varje gång vi får sådant väder på helgerna.

Cykling
Dagens första cykeltur

På förmiddagen fick Alva cykla och Pepsi och jag gick/joggade bredvid i ungefär 1,5 kilometer. Sedan parkerade vi cykeln bakom ett skjul och gick en liten skogsväg till ett av mina favoritställen häromkring. Både Alva och Pepsi utforskade naturen och till slut hittade vi en torr plats i solskenet (och stormen) där vi la ut picnicfilten och fikade en stund. Sedan fick hon cykla även på hemvägen, och det var ingen lång sträcka jag behövde putta på.

Fikapaus
Under fikapausen

Vid mossen
Alva bar picnicfilten och hade i uppdrag att hitta en torr plats där vi kunde fika

När vi kom hem åt vi lunch i uterummet, där det kändes varmt och skönt eftersom man slapp blåsten där. Efter det gick vi och öppnade lekstugan för första gången i år, för nu har äntligen all snö smält bort. Alva kastade sig glatt över sina styltor, sin gamla trehjuling och så hittade hon sin vattenpistol. Jag vet inte hur många gånger jag fick fylla på vatten i den, men hon tröttnade inte förrän sent på kvällen.

Vattenpistol
Man får inte skjuta vatten på mamma... men ibland glömmer man det... eller låtsas glömma..

Under vintern har Alva med jämna mellanrum tjatat om att få blåsa såpbubblor, men jag har varje gång sagt att det får man bara göra utomhus. Idag var det faktiskt jag som frågade henne om hon ville och hon blev överlycklig. En liten burk såpbubblor gick åt i ett nafs. Som tur var har vi kvar i refill-flaskan hon fick i födelsedagspresent förra året. Andra burken var det jag som fick blåsa så att Alva kunde springa och jaga bubblorna. En liten stund bytte vi så att jag fick jaga, men det gick inte lika bra. Jag var inte snabb nog. Men kul var det.

Såpbubblor
Såpbubbelkonsumtionen är hög i vår familj!

Dessutom levde fjärilarna farligt eftersom Alva körde hårdträning med sin håv och sprang efter dem. I solvärmen kryllade det nästan av fjärilar, men det var tyvärr ingen som ville in i håven. Enligt Alvas önskemål tog hon och jag en egen cykeltur utan Pepsi. Vi cyklade på varsin cykel runt samhället, det var första gången, och hon var så nöjd att Pepsi fick stanna hemma! Solen, all tid tillsammans och allt kul vi gjorde fick henne att vara vaken till klockan 21... sovtiden var väl det enda jag inte var helt nöjd med idag, men för övrigt har det varit superhärligt!

Linus 4-årskalas

Alva har varit så glad i över en vecka eftersom hon hade fått en inbjudan till Linus 4-årskalas. Nu visade det sig att det bara var tre barn som var bjudna, och då blev det ju ännu större.

Med födelsedagsbarnet
Linus och Alva testar "slajm"

Redan vid frukost igår frågade Alva när vi skulle åka till Linus, så jag är glad att kalaset var redan klockan 11.

Tre sötungar
Tre söta ungar: Linus, Tindra och Alva

Linus med sin coola biltårta
Linus med sin coola biltårta!


Det var första gången vi hälsade på hemma hos Linus, men förmodligen inte den sista. Barnen har jättekul ihop och Alva har tydligen ett nytt föremål för sin kärlek *ler*

Radiostyrt är kul!!
Kul med radiostyrt


Vi bjöds på mycket gott att äta och barnen lekte med radiostyrda bilar, bilbanor, gungade, cyklade, och.... red ponny!

Två glada tjejer
Ser de lyckliga ut eller??

Ponnyridning
Lycka

Avslutningsvis fick barnen leta påskägg som de fick ta med sig hem. Mycket uppskattat av barnen. Ett helt perfekt planerat och genomfört barnkalas!!!

Leder ponnyn
Leder ponnyn medan Linus rider


Morbror har skaffat hund

I förrgår åkte vi till Robert och Jessica för att träffa deras hund Mocca. Det tyckte vi var spännande, både Alva, jag och Pepsi, men jag tror att det var Robert som gjorde störst intryck på Alva ändå och inte hunden.

Med Mocca
Alva med Mocca

"Morbror Robert" är nog en av de allra roligaste vuxna som Alva känner. I lördags när vi var hos honom klättrade de upp till en trädkoja, de kastade snöklumpar i ån, de kollade på trädsvampar och letade koskit, de gungade på deras gungställning och lekte en massa.

Uppe i en trädkoja
Uppe i en trädkoja

Fiskar
Fiskar, men utan lina

Robert var förmodligen helt slut efter de två timmarna, men Alva var lycklig och kommer att leva på hans engagemang i flera dagar!!

Skogsskoj
Roligt i skogen

RSS 2.0