Syskonkärlek

Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser dem ihop, jag blir helt mjuk inuti och smälter totalt när jag vilken kärlek det finns mellan Alva och Emelie. Det har märkts ända sedan de sågs första gången att de har speciella band!!

Syskonkärlek
Bild från ikväll


Syskonkärlek
Titta...


Jättefin födelsedagspresent

Nu när Emelie har varit här hela veckan, och Alva snart fyller fyra år, så ville hon ge sin lillasyster en födelsedagspresent. Alva fick själv följa med och välja och de kom tillbaka med de sötaste foppatofflor jag någonsin sett. Lila med glitter och hål i form av hjärtan!

Foppatofflor
Glittret syns inte så tydligt här, men jag lovar, det gör det på riktigt!!

En liten semesterdag

I tisdags var barnomsorgen i Nässjö kommun stängd så jag hade begärt semester. Halv nio åkte jag, Alva och storasyster Emelie (som kom till oss kvällen före) in till stan och hämtade upp Veronica och Lovisa. Sedan åkte vi till Jönköping för att premiärbada på Rosenlundsbadet.

Alva, som alltid brukar vara modig och framåt, sa i bilen att hon inte tyckte om det badet, utan ville åka till det ”vanliga”, men när vi väl kom fram var det annat ljud i skällan.

Baddags

Det fanns flera mindre vattenrutschbanor och en lite längre. I de två mindre åkte Alva och Lovisa själva och man kunde lugnt stå vid sidan och bara titta på. De lekte med flytgrejer, vi var och åkte i ”strömmen”, Alva och Emelie satt i bubbelpoolen och så fikade vi såklart.

Roligast tyckte Alva var att åka den långa rutschkanan i knät på sin syster. Och näst roligast var när vågmaskinen gjorde vågor i den stora bassängen. Första gången satt vi i det grunda vattnet och sedan gick vi längs med kanten där det var grunt så att vågorna bara slog upp lite på benen. Sedan blev hon modigare och ville gå utåt och möta vågorna. Men hon fick självklart hålla mig eller Emelie i handen hela tiden det var vågor.

Badsystrar

Efter nästan tre timmar på badet åkte vi till A6-området för att gå på barnens favoritrestaurang och Alva sa upprepade gånger att hon vill bada där fler gånger!

RSS 2.0