Viktorias 2-årskalas

Eftersom det är lördag hade vi bokat in med Lovisa, hennes mamma Veronica och deras hund Micko att vi skulle ut på en promenad idag. Vi valde att bara gå ner till dammen eftersom jag och Alva faktiskt hade en tid att passa idag - Alva hade nämligen fått en inbjudan till Viktorias 2-årskalas.

Jakttorn
Action vid ett jakttorn: Pepsi håller vakt, Veronica fångar Lovisa som hoppar ner, Micko följer sin lillmatte och hoppar också ner medan Alva fortsätter att klättra

På ängen bredvid dammen lämnade vi filt och ryggsäck medan vi kastade lite pinnar åt hundarna så de fick simma och även utforskade terrängen runt lite grann. Tjejerna var inte på sitt bästa humör - kanske på grund av blåsten och det gråa, trista vädret, så efter att vi hade fikat vände vi hemåt. Drygt två timmar var vi bara ute idag. Men det kommer ju fler lördagar!!!

Födelsedagsbarnet Viktoria
Födelsedagsbarnet Viktoria

När vi hade ätit lunch och bytt om åkte vi hem till Viktoria. Tre andra barn från dagis skulle också komma, men kvart över två insåg vi att de nog inte skulle dyka upp. Föräldrarna blev, förståeligt nog, väldigt besvikna för att ingen av de andra hade ringt återbud. På inbjudningskorten hade de nämligen skrivit både hemnummer och mobilnummer. När pojkflickan Viktoria öppnade Alvas paket med prinsesstiara, halsband, armband, ring, örhängen, vingar, spira, handväska mm så tjöt hon av glädje! Alva ville också ha likadant... *suck* men jag hade sagt redan när hon var med och valde presenten att kanske vid jul att hon kan få det...

Tittar på katt
Alva kollar på katten som precis gått ut eftersom hon inte lämnade den ifred - katterna är Viktorias absolut mest spännande "leksaker" om man frågar Alva...

Efter lite glassätande lekte barnen en stund, men den inte alltför festliga stämningen (föräldrarna utstrålade verkligen besvikelse) spred sig nog till dem också för de brukar leka jättebra med varandra i vanliga fall och är bästisar på dagis, men idag blev det ganska gnälligt. Jag fattade vinkarna från Viktorias föräldrar ganska snabbt och kvart över tre åkte vi därifrån. Trots detta tyckte Alva efteråt att det hade varit jättekul och spännande och hon pratade mycket om Viktoria (doooja).

Ballonger
Ballonglek är jättekul! Inte dumt att få ta med ballonger hem heller!

Resten av eftermiddagen och kvällen ägnade vi åt att bygga och köra med träjärnvägen - ett måste varje dag.. "mamma.. bygga tågbana" och att läsa en lång rad böcker. Jag har börjat läsa lite längre berättelser för Alva nu som innehåller ord som "annorlunda" (Alva, vet du vad annorlunda betyder? Aaaa... inte som vanligt. Ja precis!), "sprängas", "vrede", "prydlig", "sprida ut", "häpna", "ilskan", "förfärligt", "ståtliga", "skickligt", "fjärran" mm *. Det gör att man kan prata om böckerna på ett helt annat sätt än när det bara är en enda barnanpassad mening (eller två) per sida. Man inser verkligen hur man begränsar barnens språk genom att prata med enkla ord. De förstår och kan så otroligt mycket mer än man tror!! När hon somnade halv nio tror jag att det var en tjej som var väldigt nöjd med sin dag som reste iväg till drömmarnas land!

Kastar ballong
Undrar hur många ord hon förstår egentligen? Hur många som helst måste det vara med tanke på hur många ord hon faktiskt själv kan säga och använda i rätt sammanhang även om uttalet inte är helt rent!

* Orden hämtade ur böckerna "Billy blir arg" av Birgitta Stenbeg/Mati Lepp och "Tilda i toppen" av Cecilia Davidsson/Helena Davidsson Neppelberg.


Kommentarer
Postat av: Malin B

Dålig stil av de inbjudna till kalaset att inte höra av sig om de nu hade annat för sig. Man VILL ju verkligen att de som är bjudna ska komma.

Vilket fint paket ni gav till jubilaren. Dock är det alltid "svårt" det där med presenter, att man när man är liten så innerligt gärna vill ha ett lika fint själv.

Jag håller tummarna för att Tomten kommer att ha med sig något mycket tjusigt till Prinsessan Alva.

Den finaste Alvan som finns.

2009-09-27 @ 22:39:46
URL: http://malinbayard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0