Inte så snälla vattkoppor

På förmiddagen tyckte jag att Alvas vattkoppor var rätt så lindriga och på henne själv märktes ingenting alls förutom att man SÅG utslagen i ansiktet.

Efter några timmar började de klia och hon har lite lätt feber. Det är mycket gråt här hemma nu och bärande och kramande. Min stora lilla tjej har verkligen blivit liten igen och vill ha mamma nära hela tiden. Just nu ligger hon bredvid mig och äter en Piggelin och ser på Byggare Bob.

Antalet koppor har ökat lavinartat. Nu har hon utslag i öronen, runt ögonen (usch!!) och några riktigt stora i hårbottnen. Allihop kliar jättemycket. På ryggen, magen, rumpan och benen har hon koppor i olika stadier. En del är vätskefyllda och några få har redan spruckit. Jag kom inte ihåg att utvecklingen gick så snabbt när jag själv hade det. Fast det är i och för sig 30 år sedan... så det kan vara därför jag inte minns så tydligt...

Det är jobbigt när ens barn inte mår bra... speciellt en sån här gång när man faktiskt inte KAN ta bort det som är jobbigt/gör ont. *suckar djupt*. Det kommer nog att bli en lång vecka.. för dagis och jobb blir det nog inget av på ett litet tag....

PS. I förrgår fick jag förlängt på mitt jobb fram till midsommar. Rätt skönt att det redan är klart.... DS.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Stackars Alva! Vi (dvs Emil och Elias) hade vattkoppor förra sommaren, och ett tips om klådan är outhärdlig är att prata med vårdcentralen och få ut tavegyl (klådstillande). Vi hade medicinen redan hemma pga Emils allergiproblem. Oftast blir dom ju inte så jättesjuka, men kopporna kan vara ett problem i sig. Elias fick koppor i munnen och halsen ,vilket gjorde att han fick svårt att äta och en besvärlig hosta(när kopporna blev skorpor i halsen och lossnade). Hälsa Alva med en kram från kusinerna och passa på och mys under sjukledigheten!

Hälsningar från faster Ylva och farbror Pekka

2010-03-06 @ 19:10:45
Postat av: cruella

Jobbigt med vattkoppor! Bara ett av våra hade det jobbigt, det var J som var en total salami över hela bålen, runt om. Han kunde bara sova om jag låg bredvid och strök/kliade lätt, lätt med ett lakan över kroppen. Och så sov han en timme tills det kliade för mycket. Som tur är är värsta klistadiet för varje koppa ganska kort.



Har ni provat Tavegyl som tar ned det värsta av klådan?

2010-03-09 @ 16:56:04
URL: http://minkammare.blogspot.com/
Postat av: Tina

Åh vad kul med jobbet! Det hade jag inte hört. Ha det bra! Kram

2010-03-11 @ 17:00:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0