Semesterdag 18 - Bullbak 25/7

När vi kom hem från Norrland behövde vi en dag att bara vila och ta det lugnt efter den långa bilresan. Alva var glad att vara hemma och få leka med sina egna leksaker igen, men hon har redan börjat prata om nästa sommar och resan vi ska göra till Norrland då (hennes önskemål!!).

Rör bulldegen
Alva blandar bulldeg

Jag hade lovat Alva att vi skulle baka bullar, för vi insåg att vi aldrig hade gjort det ihop. Eftersom jag inte är så förtjust i bullar har vi sällan det hemma, och de gånger vi behöver det brukar jag faktiskt köpa Findus goda frysta bullar. Men på måndagen åkte vi till stan för att handla det som behövdes och när vi var där ringde morfar och sa att han kunde hjälpa oss att köra hem vår nya spis. Det passade ju jättebra att inviga den nya spisen med ett bullbak!!

Dags att pensla bullarna
Dags att pensla bullarna

Alva tyckte det var jättekul att mäta, hälla i och röra ihop degen. Jäsningsprocessen tyckte hon var lite onödig, men sedan var det roligt att få kavla ut degen och så. Att pensla och sockra var också intressant, men att sedan äta bullarna verkade mindre viktigt.

Fluffiga bullar
Bullarna blev riktigt fluffiga och goda... även om inte Alva var så intresserad av att äta dem

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0